tibbi-hipnoz-uygulamalari

Tıbbi Hipnoz Uygulamaları

Kanser tedavisinde iştahsızlık, yorgunluk, alerjik reaksiyonlar, uyku problemleri gibi çeşitli yan etkilerin tedavisinde kullanılan kısa süreli, hızlı ve etkili bir yöntem olan tıbbi hipnoz yöntemi, klasik hipnozun aksine, kişiyi derinden uyutmaz. Çevresindeki her şeyi algılar ve her şeyin farkındadır. Bilinçli hipnoz yöntemi, bir kişinin yoğun olarak birçok dış etkene odaklandığı ve ihtiyaç duyduğu hedefe ulaşmak için zihinsel ve ruhsal gücünü yönlendirdiği bir yöntemdir.

Tıbbi hipnoz seansları yaklaşık 30 dakika sürer. Seanslar kısa aralıklarla, örneğin 2-3 günde bir tekrarlanır. Bu temelde 6-8 seansta sona ererken, değişiklikler ilk seanstan itibaren hissedilir. Hipnozun başlamasından önce detaylı bir tanıma toplantısı yapılır.

Hipnoz Ameliyatı

Tüm işlemlerin hipno anestezi altında gerçekleştirileceğini düşünmek yanlış olacaktır. Hipno anestezi altında ameliyat olmak için hipnoz derinliği en yüksek seviyede olmalıdır. Bildiğiniz gibi, insanlar farklı hipnoz konsantrasyonlarında yaşarlar. Her ne kadar ölçekler farklı puanlar verse de, hipnozdan muzdarip hastaların % 5'inin orta, % 65'inin orta derinliğe, % 20'sinin daha derin ve geri kalan % 10- 15'inin ise çok derin hipnoza girebildiği açıktır. Bu ikinci grup hipnoz derin bir uyku sağlar. Hipnoz, ikinci grubun ameliyatları sırasında analjezik bir etki verir. Başka bir deyişle, hipnoz üzerinde çalışmak için hipnozun konsantrasyonunu çok derinlemesine kişiye göre incelemek gerekir.

Hangi Yöntemler Kullanılır?

A- Ameliyat için ameliyat öncesi hazırlık ameliyatı ve ameliyathanede bulunma korkusunu hafifletmek için ameliyathanede hazırlık yapılmalı ve orta, derin ve çok daha derin bir hipnoz konsantrasyonunu ekarte etmek gerekir. B- Alerji, solunum yetersizliği olan hastalarda hpinoz, operasyonların % 15'inde çok derinlerde yaşatılır. İnsanlar ameliyathaneye gidebilir, ameliyat masasına çıkabilir ve burada hipnoz yapılabilir. Bu tıbbi hipnoz tekniği ile mide, guatr, bağırsak, apandisit, safra kesesi, sezaryen gibi operasyonlar yapılabilir. Safra kesesi ameliyatları sırasında, karın bölgesinde rahatlık ve güçsüzlük, guatr ameliyatı sırasında konuşma ve şarkı söyleme, nefes darlığı, ameliyat sonrası rahatlık ve hızlı iyileşme gibi ayrıcalıklar sağlanmaktadır. Hipnoz

Tıbbi Müdahalelerde Nasıl Uygulanır?

Hipnotize edilmiş bir hasta ilk önce sandalyeye yerleştirilir. Hipnoz tedavisi yapacak olan kişi hastaya dönük. Sol eliyle hastanın alnını ve başın tepesini tutar. Gözlerinin içine bakar. Gözlerini huzur ve barış içinde kapatır, uyur. Sonra kolu hastanın kafasından çeker. Ona ilham kaynağı olmaya başladı ... Bilinç yerindedir. Bilinçli hipnoz, daha önce bilinen hipnoz biçimlerinden önemli ölçüde farklıdır. Bu durumda, tedavi edilen hasta, bilinçlidir. Hasta kendisine verilen telkinleri kendi isteği üzerine kabul edip yerine getirir. Güncel bilinçli hipnoz uygulaması ile uyuşukluk oluşmaz, uykulu hissetmek mümkündür. Yatmaya gerek yoktur. Oturulabilir hatta ayakta durulabilir. Hasta sesleri duyar ve uyku sırasında onunla konuşulabilir. Soru sorulursa cevap verebilir. Hipnozun ötesinde bir uygulamadır. Bilinçli hipnoz altında kolayca her şey algılanır. Uyumak ya da uyanmak yoktur. Bilinçli hipnoz ancak inanan ve isteyen insanlara uygulanabilir. Ek olarak, bilinçli hipnoz, küçük çocuklara ve yaşlılara uygulanamaz.

Kilo Verme ve Hipnoz

Bugün, kilo sorunu birçok insanı ilgilendiriyor. Bu konu iş dünyasında milyarlarca dolar harcanmasına bile neden olmaktadır. Sebep ne olursa olsun, doğal sebeplerden ve zihinsel alanlardan kaynaklanan kilo kaybı, kişinin iradesine ve arzusuna bağlıdır. Kararlı bir kişi kendisini kendi özgür iradesiyle yönlendirir ve kontrolü sağlayarak amacına ulaşır. Bugün kolay değildir ama istenirse tıbbi hipnoz tekniği ile destek alınabilir. Bir kişi çeşitli ödüllere bağlı olarak en kısa yolu seçer ve kendisi ve çantası için uygun bir mod başlatır. Hipnoz seansları sona erdiğinde, fiziksel ve ruhsal çözünürlük yaşanır.

Hipnoz Öncesinde Nelere Dikkat Edilmelidir? hakkında bilgi almak isterseniz eğer ki; İlgili linke tıklayabilirsiniz.

Tıbbi hipnoz güvenli midir?

Tıbbi hipnoz genellikle güvenli olan bir uygulamadır. Fakat, hipnozun yan etkileri görülebilir. Bazı kişiler hipnozun neden olduğu zihinsel, duygusal değişikliklerden dolayı korkabilirler. Hipnoterapistler, hipnoz sırasında hastaları takip ederek yan etkileri azaltmak için gerekli önlemleri alır.

Tıbbi hipnoz hangi durumlarda kullanılır?

Tıbbi hipnoz, birçok durumda kullanılabilen bir uygulamadır. Bu durumlar; ağrı, stres, anksiyete, fobi, uyku bozuklukları, depresyon, kronik hastalıklar ve cerrahi öncesi ve sonrası bakım şeklinde sıralanabilir.

Tıbbi hipnoza nasıl hazırlanılır?

Hipnoterapist, hastanın tıbbi geçmişini, belirtilerini ve yaşam tarzını değerlendirip bu durumlara uygun tedavi planı hazırlar. Kişinin hazırlanmak için özel bir şey yapmasına gerek yoktur.

Tıbbi hipnozun etkileri ne kadar sürer?

Cerrahi işlem öncesinde kullanılan hipnozun etkisi işlem sonrasında geçer. Ancak kronik ağrı, stres veya anksiyete gibi durumlar için yapılan hipnoz uzun süreli sonuçlar sağlar.

Tıbbi hipnozda kaç seans sürer?

Tıbbi hipnoz genellikle 6-8 arasında süren bir uygulamadır. Seanslar kısa aralıklarla gerçekleştirilmelidir.

Hipnoz ile kilo verilir mi?

Kilo vermek için istenirse tıbbi hipnozdan yararlanılabilir. Tıbbi, hipnoz kilo vermek için destekleyici bir yöntemdir.

Sosyal Medyada Paylaş